auteurs top tien

Eén van mijn grootste lezers (alvast in lengte) zei me dat ik mijn teksten gebruik om dingen van mij af te schrijven. En dat is helemaal waar. Maar ik heb er ook gewoon plezier in. Een idee, een gevoel biedt zich aan, ik noteer het en wanneer ik tijd heb begin ik te schrijven. De tekst vormt zich ietwat vanzelf. En als de eerste versie klaar is begin ik meestal met schrappen van alinea’s, gedachten lijnen te vereenvoudigen of gewoon weg te laten. En tenslotte volgt een soms erg pietluttige eindredactie met vereenvoudigingen van woordenschat en het nakijken en verbeteren van uitdrukkingen. Als allerlaatste stap zoek ik de foto bij het artikel, liefst uit eigen collectie. Mijn persoonlijke top tien is dan ook niet gebaseerd op de lezers statistieken, maar gewoon naar gevoel.

  1. wat is waardevol?
  2. lava 2.0
  3. vooruitgangsgeloof als made
  4. de lome gratie van Tigra
  5. de waarheid komt uit een revolver
  6. het gesis van de scheppende vernietiging
  7. olie in de machine
  8. de melancholie van de mogelijkheid
  9. de pantoffelheld en de kakkerlak
  10. het einde van de vanzelfsprekendheid?