vier lessen om te overleven in het zakenleven

Les 1

Een kraai zat rustig op een tak, en deed de hele dag niets. Een klein konijn zag de kraai en vroeg hem, “Kan ik ook zoals jou een hele dag zitten te niksen?”. De kraai antwoorde, “Maar natuurlijk!”. En dus installeerde het konijn zich comfortabel in het gras onder de kraai. Plots verscheen er een vos, sprong en at het konijn op.

Moraal: Om te kunnen zitten niksen, moet je heel, heel hoog zitten.

Les 2

Een kalkoen was aan het kletsen met een stier. “Oh, wat zou ik het leuk vinden om op de top van die boom te zitten”, zo zuchtte hij, “maar ik mis de energie voor de klim naar boven”. “Welnu, waarom zou je niet wat van mijn keuteltjes afknabbelen?”, antwoorde de stier. “Ze zitten vol met voedzame stoffen!”. Aarzelend begon de kalkoen aan een dampende vlaai en merkte tot zijn verbazing dat hij inderdaad genoeg energie had om tot op de eerste tak te komen. De volgende dag, na een uitgebreide voeding van zijn nieuw dieet, haalde hij de tweede tak. En tenslotte zat hij op de vierde avond op de bovenste tak, helemaal aan de top. Al snel merkte een boer de kalkoen op en schoot hem uit de boom.

Moraal: Met ‘bullshit’ kan je wel tot aan de top geraken, maar het zal je er niet houden.

Les 3

Wanneer het lichaam eerst werd gemaakt, wouden alle delen de Baas zijn. Het brein zei “Ik zou de Baas moeten zijn, want ik controleer alle delen en functies van het lichaam”. De voeten zeiden “Wij  zouden de Baas moeten zijn, omdat wij het brein daar brengen waar het wil zijn”. De handen zeiden “Neen, wij moeten de Baas zijn, want wij doen al het werk en verdienen al het geld”. En zo ging het maar verder met het hart, de longen en de ogen totdat ook de aars zich moeide. Alle delen lachten luid met het idee dat de aars de Baas zou zijn. En dus staakte de aars, verstopte en weigerde nog te werken. Al spoedig werden de ogen bloeddoorlopen, de handen beklamd, de voeten verkrampt, hart en longen hyper actief en het brein in koorts. Snel besloten allen dat de aars de Baas moest zijn, en zo geschiedde.

Moraal: Je hebt geen brein nodig om de Baas te zijn, elke ‘asshole’ zal volstaan.

Les 4

Een kleine vogel vloog zuidwaarts om te overwinteren. Maar het was zo koud, dat het bevroor en op een groot veld neerviel. Terwijl het daar lag stapte een koe over hem en begroef hem onder een grote vlaai. Het vogeltje, ondergedompeld in de stront, voelde zich opwarmen: hij werd warempel ontdooid! Hij lag er nu, warm en gelukkig, en begon al spoedig van vreugde te zingen. Een voorbijkomende kat volgde het getsjirp en vond de vogel onder de stront. De kat groef de vogel uit en at hem op.

Moraal: Niet iedereen die je onderschijt is je vijand. Niet iedereen die je uit de stront haalt is je vriend. En wanneer je in de stront zit, houd dan je mond!


Bron: http://www.jokes4us.com/animaljokes/managementlessonjoke.html

Vertaling: klareau.be

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.