eindelijk: het geheim van goed leiderschap

Jos is net de trotse nieuwe algemeen directeur geworden, en werkt nog een week samen met zijn onfortuinlijke voorganger. Op diens laatste dag zegt deze: “Luister, je weet nu alles wat ik weet. Mocht je toch nog ooit in een onoplosbare crisis komen: ik heb drie genummerde enveloppen in de lade van je bureau gelegd.”

Drie maanden later gebeurt er inderdaad een drama, alles gaat fout. Jos zit in het oog van de storm en weet zich geen raad. Dan herinnert hij zich de brieven, en snel opent hij de eerste envelop: “Geef je voorganger van alles de schuld!”. Dit doet hij en uiteindelijk komt hij de crisis te boven.

Ongeveer een half jaar later dalen de verkopen van het bedrijf dramatisch en bovendien kampt de productie afdeling met ernstige kwaliteits problemen. In een blinde paniek opent Jos snel de tweede envelop en leest: “Reorganiseren!”. Hij voert een blitz reorganisatie door met de hulp van dure consultants, en al snel keert het lot weer in zijn voordeel.

Echter, drie maanden later dient de volgende crisis zich aan en hij opent met lode schoenen de derde en laatste envelop. Het bericht in deze laatste envelop luidt: “Maak drie enveloppen klaar.”


bronnen: tekst: www.lachjekrom.com, artwork: www.politicalcartoons.com

bewerking: klareau.be

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.